Ana Sayfa Bankacılık Hesap Kesim Tarihi Nedir? Hesap Kesiminden Önce Borç Ödeme

Hesap Kesim Tarihi Nedir? Hesap Kesiminden Önce Borç Ödeme

277
0
hesap kesim tarihi

Kredi kartları belirli bir dönem içerisinde yaptığınız alışverişler karşılığında borçlandığınız bir sistemdir. Genellikle hesap kesim tarihi 1 aydır. Ayın farklı günlerinde yaptığınız harcamalara bağlı olarak o ayki borcunuz oluşur ve ekstreniz size gönderilir. Bu yazımızda da hesap kesim tarihi hakkında bir kaç bilgi ve püf noktaya yer vereceğiz. Ayrıca hesap kesim tarihinden önce kredi kartı borcu ödeme gibi durumlarda nasıl avantaj sağlayacağınızı belirteceğiz.

Hesap Kesim Tarihi

Hesap kesim tarihi, kredi kartınızla dönem içinde yaptığınız harcamaların karşılığı olarak o ayki borcunuzu oluşturan dönemin sonudur. Bu tarihten sonra o aya ait borcunuz oluşur ve bunu ödemeniz gerekir. Bu tarihten sonra yeni döneme geçilir ve yeni dönemdeki harcamalarınız yansıtılır. Kredi kartı hesap kesim tarihiniz çoğunlukla sizin belirlediğiniz bir tarihtir. Bu tarihten yaklaşık 10 gün içerisinde kart borcunuzu ödemeniz gerekir. Bu sürede kart borcunuzun tamamını ödeyebileceğiniz gibi, asgari tutar kadar kısmını da ödemeniz mümkündür. Ancak tamamı ödenmediği sürece borç olarak kalır. Kartınızın faiz oranlarına göre de ek faiz yükü binecektir. Dolayısıyla bu tarihi seçerken maaş gününüze yakın bir gün seçerseniz ödeme konusunda sorun yaşamazsınız. Eğer ayın 5’inde maaşınız yatıyorsa sizde hesap kesim tarihinizi ayın 20sini seçmişseniz bu tarihe kadar ödemekte zorlanabilirsiniz. Tabi burada başka geliriniz veya birikiminizin olmadığını varsaydık.

Erken Ödersek Ne Olur?

Bazı durumlarda kart borcunuzu henüz dönem içinde ödeyebilirsiniz. Hesap kesim tarihinden önce kredi kartı borcu ödeme size farklı avantajlar sağlayacaktır. En başta yeni limit yaratacaktır. Çünkü limitiniz yaptığınız harcamalar ve ödediğiniz borçlardan geriye kalan kısımdır. Dönem içinde erken ödeme yaparsanız, yani hesap kesim tarihinden önce, harcayabileceğiniz limitiniz yükselir. Ancak bu tüm limitinizi değil ana limitinizden geriye kalan harcama limitinizdir. Eğer yüksek fiyatlı bir ürün alacaksanız önce kart borcunu ödeyip limit açarak satın alabilirsiniz.

hesap kesim tarihi

Bu durumun da şöyle bir sakıncası olabilir. Bu yapacağınız işlem o dönem içerisinde gerçekleşeceği için hesap kesim zamanı ödeme planı değişmeyecektir. Yani yine aynı tarihte ekstreniz oluşacak ve yine yukarıda bahsettiğimiz 10 günlük dönemde ödemeniz gerekir. Eğer planladığınız bir harcamanız yoksa ve atıl paranızı kartınıza yatırmak istiyorsanız hesap kesim tarihini bekleyerek kart borcunuzu ödemeniz daha mantıklı olacaktır. Bu sizi 1 dönem daha idare edecek ve sonraki hesap kesim tarihine kadar götürecektir. Çünkü kredi kartı son ödeme tarihi 1 gün geçerse dahi faiz yükü binecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz